Güte­gemeinschaft CO2-neutrale Bauwerke in Holz e.V.
(Hiilineutraalin puurakentamisen laatua valvova yhdistys)

Puuta ja energiankulutusta koskevia tutkimuksia

Forschung und Studien zu Holz und EnergierverbrauchViime vuosina on kansainvälisellä tasolla suoritettu lukuisia tutkimushankkeita, jotka ovat keskittyneet puuhun ja energiankulutukseen. Erilaiset lähestymistavat ovat kaikki johtaneet samaan lopputulokseen: puulle määritellyt arvot alitettiin ja ne ovat parempia, kuin vallitsevissa normeissa on määritetty.

 

Tämä johtuu yhtäältä siitä, että monet perusteet eivät enää vastaa nykyisen tekniikan tasoa. Niinpä esim. massiivisten puurakenteiden lämmönjohtavuuskerroin on käytännössä normia parempi, koska puun oletetut kosteusarvot eivät vastaa laadinnan aikaisia olosuhteita. Toisaalta puun myönteisiä ympäristövaikutuksia ei huomioida, kuten esim. hiilinielun tehoa tai hiilidioksidin sitomista sekä vastaavia ympäristötuoteselosteita jne.

 

RAL-laatumerkki osoittaa ja kuvaa hiilidioksidia vähentävien puurakennusten kokonaistilannetta. EU:n ympäristö- ja ilmastotavoitteet voidaan saavuttaa ainoastaan kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna!

 

Arge Blockhaus 20+

Netzwerk Massivblock 20+ -tutkimusprojekti, Massiivipuurakenteisten talojen energiatehokkuus ja ekologia

Tutkimustulokset

 

Salzburger Holzbau 2020+

"holzAUFbau" - innovaatioverkostoprojekti, joka kehittää kaupallisia massiivipuuratkaisuja ekologian ja energiankäytön näkökulmasta tulevaisuuden ja resurssitehokkaan rakentamistavan hyväksi alhaisen energia- ja plusenergiastandardin mukaan

 

Ympäristötilinpito ISO:n mukaan

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi -loppuselvitys

 

Puun lämpöeristysominaisuudet

Diplomi-insinööri J. Eglen tutkimus

 

Hiilidioksidin vähentäminen

Professori tohtori G. Hauserin ja tohtori R. Lükingin tutkimus

 

Hiilidioksidin vähentäminen

Diplomi-insinööri J. Eglen tutkimus

 

Puurakentamisen haasteet

Hirsitalo - hiilidioksidin tehokäyttäjä (HIRSI TALO TEOLLISUUS)