Güte­gemeinschaft CO2-neutrale Bauwerke in Holz e.V.
(Hiilineutraalin puurakentamisen laatua valvova yhdistys)

Yleiskatsaus aloitteista, jotka koskevat puuta rakennusaineena kansainvälisellä tasolla

Holz als Baustoff - CO2-neutrales Bauen mit TraditionKansainvälisesti (Euroopassa ja maailmanlaajuisesti) on olemassa lukuisia aloitteita, jotka koskevat puuta rakennusaineena.

 

Puu on rakennusaine, jolla on pitkä perinne. Se on pitkäikäinen, ympäristöystävällinen ja sen käytölle ihmiskunnan kulttuurisessa ja teknisessä kehityksessä on loputtomasti todisteita. Puu ei ole pelkästään uudelleen kasvava raaka-aine, sillä on myös muita erityisiä ominaisuuksia, joita voidaan käyttää statiikan, palosuojatekniikan ja lämpöeristyksen yhteydessä.

 

Puu ei ole koskaan historiassaan aiheuttanut ympäristötuhoa. Puun monimuotoinen käyttö menneisyydessä ensimmäisessä vaiheessa fyysisessä käytössä (rakennusaine, huonekalut, laivat jne.) ja hiilineutraalina polttopuuna toisessa vaiheessa on ollut vuosisatojen ajan ympäristöystävällistä.

 

CO2-neutral bauen mit Holz durch MehrfachnutzungMonimuotoisen käytön nykypäivän mahdollisuudet ovat laajentaneet tätä monimuotoista käyttöä. Ensimmäisen käytön ja energianlähteenä hyödyntämisen väliin mahtuu vielä lisäkäyttömahdollisuuksia kierrätettyinä välituotteina (esim. materiaalit, jotka on valmistettu puristetusta hakkeesta).

 

Nämä kaikki ovat puurakennusaineen ympäristön kuormitusta vähentäviä tekijöitä, jotka on merkitty suoraan tai epäsuoraan RAL-laatumerkkiin puurakennuksille, jotka vähentävät hiilidioksidin määrää. Useat tässä otsakkeessa esitetyt ”Puun puolesta” -aloitteet viittaavat tähän tai edistävät raaka-aineen käyttöä tai puurakennustapaa. Mukana ovat jopa poliittiset päättäjät, ilman lainsäätäjän puolelta tulevaa rohkaisua. Tähän liittyvien esitysten on tarkoitus valmistella tietä.

 

Linkit

Presentation of CEI-Bois:n esittely sivulla holzindustrie.at

 

Kohtaa ilmastomuutos puulla - BoA, cei-bois.org

 

Hiilikampanja ”Puun käyttö on nerokasta

 

Hiilipankki